HOVE

Ieder jaar organiseren de bewoners van de Dahliastraat een straatfeest met BBQ en andere lekkernijen. Bijna alle bewoners doen eraan mee als ze thuis zijn op de betrokken dag. De bewoners vormen een hecht team, iedereen heeft zijn taak bij het feest : de tent opzetten, de kinderanimatie verzorgen, opdienen, afruimen, afwassen, …

Het is een goed voorbeeld voor andere straten in de gemeente die verworden zijn tot slaapstraten waar de bewoners met moeite nog goeie dag zeggen tegen hun buren en zich verder niets aantrekken van wat er in de straat, laat staan de gemeente gebeurt.

p1050354

Burgemeester Koen Volckaerts woont in de Dahliastraat en hij is al jaren actief, ook voor hij een politiek mandaat opnam. “Als bewoners een hechte groep vormen steunen ze elkaar meer. Zo hebben we hier geen BIN (BuurtInformatieNetwerk) nodig want iedereen ken elkaar en steunt elkaar bij mogelijke dreiging.”

In Hove organiseert men einde mei “de dag van de buren”. Enkele jaren geleden deden er een 15-tal straten mee aan dit feestje, vandaag is dit geslonken tot minder dan 10. Dit wijst op de kunstmatigheid van de opzet.

Misschien moet men het concept van de Dahliastraat eens uitrollen over heel Hove ? Alle 28 Hovese gemeentelijke mandatarissen (gemeenteraad + OCMW) kunnen hierbij helpen. Als iedere mandataris in zijn straat/plein iets mee op poten zet, brengt dit vele Hovenaars dichter bij elkaar en verkleint de vervreemding.

“Beter een goede buur dan een verre vriend !”

 p1050346

Foto’s © Gazet van Hove.