De reactie van ABVV is zo typisch : “De kans op nieuw werk na een ontslag is quasi nihil als je vijftigplusser bent”. Vorige week heb ik enkele sollicitanten over de vloer gehad. Een van hen was een vijftigplusser. Ze is werkloos sinds maart 2017. Ik bood haar een parttime job (4/5) aan. Haar reactie was de volgende : “Met het loon dat ik hier zou verdienen, heb ik maar 100 euro meer dan mijn stempelgeld dat tot maart 2018 ongewijzigd blijft. Nee bedankt.” Ze vergeet wel dat ze nog tegemoetkomingen zal krijgen als ze 4/5 werkt. Wat als ze tegen maart 2018 nog geen job gevonden heeft ? Zij is er alvast zeker van dat het zal lukken, want mijn jobaanbieding heeft ze gewoon geweigerd.

Ik kan de maatregel van de regering in verband met de pensioenen van vijftigplussers dan ook alleen maar toejuichen. Ik wil iedereen een kans geven, maar ze moeten hem dan ook wel grijpen.

Vijftigplussers krijgen geen kansen ? Flauwekul. Bedrijven zijn zeker bereid deze mensen in dienst te nemen. Het gaat om de ingesteldheid van de sollicitant. Met zo’n houding mag je eender welke leeftijd hebben, een job zal je zo nooit vinden.

Eric Crauwels, Lier

Lezersbrief in Gazet van Antwerpen, 7/8/2017, blz. 23.