Tien jaar geleden, in 2008, startte de cultuurdienst in de gemeente Boechout. In Theater Vooruit werd sindsdien een sterke gemeentelijke culturele programmatie uitgebouwd. En de gemeente stapte mee in het decreet lokaal cultuurbeleid, wat elk jaar subsidies opleverde van de Vlaamse overheid.

Tien jaar cultuurbeleid, dat moet gevierd worden ! Met een nieuwe look voor de cultuurbrochure en een prikkelend en kwalitatief najaarsprogramma trekt Theater Vooruit in Boechout het nieuwe cultuurseizoen 2017-2018 op gang. Naast muzikale toppers geeft Boechout ook ander bekend talent een podiumplaats in Theater Vooruit. Burgemeester Koen T’Sijen, o.a. bevoegd voor cultuur zegt : “Ik kijk heel erg uit naar Mark Erkens, die het publiek alles vertelt over de beleving van klassieke muziek. Raf Walschaerts doet een try-out in ons theater en daar ben ik heel benieuwd naar. Ook doet de foyer van ons theater dienst als exporuimte voor een Kunstenfestival, de 14de editie van de George van Raemdonck Kartoenale en later ook voor de tentoonstelling van kunstenaar Bram Kinsbergen. Het wordt weer een mooi cultuurseizoen” besluit de Boechoutse burgemeester.

De ticketverkoop van het najaarsprogramma in Theater Vooruit start morgen donderdag 24 augustus om 9.00 uur. Tickets bestellen kan via www.boechout.be/vooruit of op de vrijetijdsdienst aan het Jef Van Hoofplein 20 in Boechout of het tel 03 / 460 06 80. De volledige cultuurbrochure is te vinden op de website van de gemeente Boechout.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.