Ook na de renovatie van het dienstencentrum kan je er weer terecht voor heel wat ontspannende en leerrijke activiteiten, warme maaltijden of gewoon een gezellige babbel. In functie van een betere dienstverlening werden de toiletten, de vloer, het plafond, de verlichting, de tafels en stoelen, de toog van de cafetaria, de mobiele wanden tussen de verschillende zalen, het dak en de glaspartijen vernieuwd. Het hele dienstencentrum werd opnieuw geschilderd en een multifunctionele ruimte (voor pedicure, vergaderingen, zitdagen van externe partners,…), berging en overdekte fietsenstalling werden bijgebouwd. Het programma voor september ziet er als volgt uit.

‘Van string tot string : 3.000 jaar lingeriegeschiedenis’

Wist je dat er vroeger misschien meer bloot te zien was dan je wel vermoedde ? Wat dacht je dat er onder die grote hoepelrokken schuilging ? Hoe smal was de 19deeeuwse wespentaille ? Van wanneer dateert het eerste onderbroekje ? En de eerste string ? Deze speelse voordracht brengt je aan de hand van dia’s, replica’s en antieke stukken een indrukwekkend overzicht van lingerie door de eeuwen heen. Ze wordt gebracht door Erna Siebens, al dertig jaar kostuumontwerpster voor musical, theater, film en reclame en bekend van onder andere ‘Pauline & Paulette’, ‘Confituur’, ‘Heterdaad’, ‘Stille Waters’, ‘Kabouter Plop’ en de vele musicals van het Ballet van Vlaanderen. Op donderdag 28 september om 14.00 uur in het dienstencentrum. Gratis toegang. Graag een seintje als je komt.

Bloemschikken

Samen bloemschikken, niets fijner dan dat. Het kan in het dienstencentrum op vrijdag 29 septemberom 13.30 uur. Begeleiding : Barbara. Inschrijven verplicht ten laatste op 22 september in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum @ocmwhove.be.

Het materiaal wordt er ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kostprijs : 12 EUR voorschot. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Filmvoorstelling ‘Cry Freedom’

Het waargebeurde verhaal over een vriendschap die de wereld wakker schudde. De spanning en terreur tijdens de Apartheid in Zuid-Afrika worden krachtig weergegeven in deze aangrijpende film van Richard Attenborough. Een verhaal over de zwarte mensenrechtenactivist Stephen Biko (Denzel Washington) en een liberale blanke redacteur (Kevin Kline) van een krant die zijn leven riskeert om Biko’s boodschap de wereld in te sturen. Iedere filmliefhebber welkom op donderdag 21 september om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). Gratis toegang. Na de film kan je nog gezellig nakaarten. Graag een seintje als je komt. Meer info in Dienstencentrum Ten Hove, tel. 03 / 454 08 37 of e-mail : dienstencentrum @ocmwhove.be.


Foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen verwijderen, rechtzetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden.

Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel en met de computers van het dienstencentrum. Op maandag 25 september en 2 en 9 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum. De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

Zet je eerste stappen op de computer in Dienstencentrum Ten Hove

Ken je helemaal niks van computers, maar wil je er toch wel mee leren werken ? Al was het alleen maar om met je kleinkinderen mee te kunnen en te begrijpen waar zij allemaal mee bezig zijn ? In het dienstencentrum organiseren ze cursussen op een laag niveau en aan een traag tempo. In een eerste reeks leer je, op een heel eenvoudige manier en onder begeleiding van mensen met veel geduld, je angst overwinnen, zet je je eerste stappen in de computerwereld en ga je al eens even kijken op dat grote wereldwijde internet. In een vervolgreeks leer je nog meer mogelijkheden van het internet en ga je ook een e-mail leren versturen en beantwoorden. Elke reeks telt vijf les-momenten van 2,5 uur en vijf oefenmomenten van 2 uur. Een reeks kost 25 EUR.

Als de kostprijs voor jou een probleem is, kan je contact opnemen met de centrumleider. Zij zal jouw vraag in alle discretie behandelen en samen met jou een oplossing zoeken.

Geïnteresseerd ? Het aantal deelnemers is beperkt, wees er dus vlug bij en informeer in het dienstencentrum op het nummer 03 / 454 08 37 of er nog een plaatsje vrij is. Datums cursus: maandag 25 september, 2, 9, 16 en 23 oktober van 9.30 tot 12.00 uur, oefenen op donderdag 28 september, 5, 12, 19 en 26 oktober van 9.30 tot 11.30 uur.

Datums vervolgcursus : maandag 6, 13, 20 en 27 november en 4 december van 9.30 tot 12 uur, oefenen op donderdag 9, 16, 23 en 30 november en 7 december van 9.30 tot 11.30 uur.

Foto’s (c) Gazet van Hove