Drie beweeg–je-fit dagen voor de werknemers.

De sociale werkplaats Opnieuw & Co organiseert voor de meer dan 400 werknemers drie beweeg-je-fit dagen. Vandaag, morgen en overmorgen palmt de vzw hiervoor de mooie en groene omgeving van het Fort V van Edegem in. Het programma bulkt van de activiteiten : badminton, Kubb, voetbal, petanque en een fit-o-meter. De voormiddag start met een quiz-wandeltocht. ’s Middags wacht er een gezonde en lekkere picknick voor iedereen. Elke dag verloot Opnieuw & Co bovendien drie fietsen onder de aanwezigen. Wie gaat naar huis met de bekers en medailles ? Wie met één van de negen fietsen ?

Alle vijf kringwinkels van Opnieuw & Co blijven open tijdens deze drie dagen.

Koen Goemans : “Fitte mensen zijn gezonde mensen. Opnieuw & Co is meer dan werken, we geven ook veel aandacht aan de mensen zelf. Lichaamsbeweging stimuleert het humeur positief. Regelmatig bewegen zorgt er voor dat mensen positiever zijn over hun uiterlijk en dat stimuleert het zelfvertrouwen en verbetert het gevoel van eigenwaarde.”

Opnieuw & Co is meer dan alleen kringwinkels. De sociale werkplaats stelt meer dan 400 personen te werk met een te grote afstand tot de klassieke arbeidsmarkt. Werkervaring opdoen is essentieel. Meer dan 20 OCMW’s stellen 190 leefloners te werk bij Opnieuw & Co. En de Vlaamse overheid financiert de tewerkstelling van meer dan 60 personen. Voor het tweede schooljaar op rij gaat Opnieuw & co ook aan de slag met min 18 jarigen die deeltijds werken en deeltijds schoollopen.

Koen Goemans, de directeur van Opnieuw & Co, is te bereiken op het gsm nummer 0478 / 66.66.05.

Foto’s (c) Gazet van Hove.