Goed vrijetijdsmateriaal en sportkledij zijn duur. Die kosten wegen vaak zwaar door op het gezinsbudget. Gemeente Duffel slaat daarom de handen in elkaar met Opnieuw & Co. De afgelopen maanden is allerlei vrijetijdsmateriaal ingezameld in Duffel. Op zaterdag 16 september wordt dit materiaal aangeboden tijdens een vrijetijdsmarkt in de Duffelse vestiging van Opnieuw & Co.

“Op 16 september kan je in de Duffelse winkel van Opnieuw & Co terecht voor allerlei vrijetijdsmateriaal. Voetbal- en basketmateriaal, sportschoenen, sportkledij, inline-skates en nog veel meer.”, vertelt An Verlinden, schepen van jeugd en welzijn. “Zo kan elk kind het nieuwe werkjaar van zijn of haar vereniging goed inzetten. Er zijn ook enkele verenigingen met een werking voor kinderen en jongeren die in de loop van zaterdag aanwezig zullen zijn rondom de winkel van Opnieuw & Co om hun aanbod voor te stellen.”

Zo kan je tussen 10.00 en 12.00 u. meedansen met kindervolksdansgroep Kinnebaba en tussen 12.00 en 16.00 u. deelnemen aan gratis initiaties basket van Basketbalclub Duffel. De chiro-jongens en -meisjes van Duffel-Oost komen in de namiddag langs om spelletjes te spelen. Elke bezoeker ontvangt ook een goodiebag om mee naar huis te nemen.

Deze actie is een onderdeel van het project ‘Vrije tijd op maat van elk Duffels kind’. Voor dit project bundelen gemeente Duffel, Es Salaam, NT2, Sprang en de sport- en vrijetijdsverenigingen hun krachten. Zo willen het gemeentebestuur het vrijetijdsaanbod in de gemeente toegankelijk maken voor iedereen.

Opnieuw & Co Duffel, Hondiuslaan, 46 in Duffel.