Provinciale fuifbus rijdt uit in Lier, Antwerpen, Kasterlee en Mol

De provincie Antwerpen is vóór fuiven. Met de provinciale fuifbus zorgt ze er ook voor dat jongeren veilig van en naar de fuif gebracht worden. Steeds meer fuiforganisatoren doen beroep op deze gratis provinciale dienstverlening. De komende maanden rijdt de provinciale fuifbus uit in Lier, Antwerpen, Kasterlee en Mol.
Fuiforganisatoren kunnen ook in de toekomst bij provincie Antwerpen terecht, zelfs wanneer ‘jeugd’ een Vlaamse bevoegdheid wordt, zal dit kaderen in het ruimere mobiliteitsbeleid.

Je kan een fuifbus gratis aanvragen als je een fuif organiseert met je jeugd-, sport-, cultuur- of studentenvereniging uit de provincie Antwerpen. Jouw vereniging moet erkend zijn door een gemeente uit de provincie of door het provinciebestuur. Je moet minstens 500 bezoekers verwachten. De fuifbus vervoert fuifgangers uit de nabije omgeving van de fuiflocatie. Het parcours verbindt belangrijke plaatsen en duurt maximum een uur. De fuifbus rijdt maximum acht uur, waaronder een uur pauze. De aanvraag moet ten laatste twaalf weken voor de fuifdatum ingediend worden. Alle info op www.provincieantwerpen.be > fuifbussen .