Scholenveldloop in de gemeente Hove is weer een groot succes

In het kader van de Vlaamse veldloopweek voor scholen namen alle Hovese basisscholen gisteren 27 september 2017 naar jaarlijkse gewoonte deel aan de scholenveldloop. In het park achter het gemeentehuis werd per leerjaar  een parcours afgelegd. De organisatie is ieder jaar in handen van de sportdienst, in samenwerking met de Sportraad en wordt gesteund door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport).

De lagere scholen van Regina Pacis 1, Regina Pacis 2, Het Groen Schooltje, de Albrecht Rodenbachschool en Ritmica gaven gisteren voormiddag het beste van zichzelf. Duizend leerlingen verschenen – onder verdeeld per leerjaar en jongensploeg / meisjesploeg –  aan de start.
De presentatie werd verzorgd door schepen van Sport Guy Wollants. Een enthousiast team van vrijwilligers uit verschillende Hovese verenigingen zorgde voor een vlekkeloos verloop van deze  scholenveldloop. Voor wie houdt van een goede ingerichte veldloop kan ook nu zondag 1 oktober terecht in onze gemeente Hove voor de vijfde editie van de 7 Miles in het park van Hove.
Dan wordt er gelopen voor het goede doel – Kom op tegen Kanker.
Inschrijven kan nog steeds via sport@hove.be of ter plaatse op 1 oktober tot 15 minuten voor de wedstrijd. Alle info hierover vindt U ook op de website van de gemeente of via de website en facebookpagina van uw lokale radio Frekwent voor de zuidrand van Antwerpen.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.