De werken voor de heraanleg van de Edegemsesteenweg, de verbindingsweg tussen de Expresweg N171 en het centrum van de gemeente Kontich, starten definitief op maandag 23 oktober. De kosten bedragen 121.000 euro.

Er komt een nieuwe riolering om waterlast te voorkomen en om het regenwater te scheiden van het afvalwater. Meteen wordt de straat ook uitgerust met led-verlichting. De werken worden in samenwerking met Eandis uitgevoerd. “In de toekomst bekijken we of er geen andere mogelijkheden zijn”, geeft Schepen van Openbare Werken Willem Wevers aan.

Reeds op 2 oktober wordt er begonnen met de omkapseling van de NAVO-pijpleiding onder het wegdek te vervangen. Dat werk zorgt er voor dat het doorgaand verkeer vanaf die datum niet mogelijk is op het deel tussen de Boniverlei en de Helenaveldstraat. Van 16 tot 20 oktober worden de bomen gerooid, enkele tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd en een betonplaat gegoten voor het frituur aan de Villermontstraat. Nadien beginnen de eigenlijke wegwerkzaamheden, die in drie zones worden uitgevoerd. Tussen 23 oktober en 21 december wordt het deel tussen de Boniverlei en het kruispunt met de Helenaveldstraat aangepakt in zone 1. Van 23 oktober tot eind februari 2018 wordt er ook gewerkt vanaf de Antwerpsesteenweg tot en met  het kruispunt met de Edgard Tinnellaan in zone 2. Vanaf eind februari tot 6 juli 2018 is zone 3 aan de beurt. Dan vinden de werken plaats tussen de Helenaveldstraat en Edgard Tinnellaan én daarbij ook het deel van de Villermontstraat tot het parkje aan de Edegemsesteenweg. Er worden heel wat verkeersmaatregelen ingevoerd. Die verschillen naargelang de zone waarin wordt gewerkt. De wegomleidingen worden aangeduid met goed zichtbare borden.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.