BOECHOUT
Dinsdag a.s. is het weer feest in de gemeente Boechout met voor de 87ste keer de jaarmarkt.

Dierenkampen, expo’s en animatie voor jong en oud zijn de vaste ingrediënten. Dit jaar treden Wim Soutaer, Isabelle A en de Grietjes, Gridje Lays en DC Live op.

Net als vorige jaren starten de feestelijkheden al op de zondag voor de jaarmarkt. De vzw ‘Boechout koerst’ organiseert op 1 oktober twee wielerwedstrijden, een voor amateurs (14.30 uur) en een voor de beter getrainde dorpelingen (15.45 uur). Kinderen kunnen zich inschrijven voor de Kids Race (13.50 uur).

Atletiekvereniging Sgola organiseert die dag een recreatieve loop en een wedstrijdloop, waar ook niet-Boechoutenaren aan kunnen deelnemen.

Op dinsdag 3 oktober staat de jaarmarkt op het programma met tal van activiteiten voor jong en oud : markt en kermis, dierenprijskampen, tentoonstellingen, straat- en kinderanimatie, gratis optredens én vuurwerk door prijswinnaar Cliff Hooge. De prijskampen voor de dieren vinden vanaf 10.00 uur plaats. Vanaf 9.30 uur staat er een markt in de Heuvelstraat en de verenigingen bieden in de Van Colenstraat hapjes en drankjes aan. Doorlopend is er straatanimatie zoals kindergrime aan kinderopvang ‘De Kleine Berg’ en een ballonwedstrijd. Ook clown Papapoef komt langs en er is kermis op het Jef Van Hoofplein. De lagere scholen van de gemeente stellen tentoon in het Sfinks Café en theaterzaal Vooruit. Daar kan je in de foyer ook gaan kijken naar het werk van de beste cartoonisten op de 14de Internationale George Van Raemdonck Kartoenale van de International Humour in Art vzw. De Heemkundige Kring ’t Speelhof stelt er in Vooruit tentoon met portretten en groepsfoto’s van personen uit de gemeente. Wim Soutaer (14.00 uur) en Isabelle A en de Grietjes (15.00 uur) treden gratis op in de tent in de Appelkantstraat. In café ’t Hoefijzer treedt zangeres Gridje Lays op.

Vuurwerk en een optreden van de coverband DC Live (21.30 uur) sluiten de dag spetterend af. Tijdens de jaarmarkt zijn enkele centrumstraten afgesloten voor alle verkeer. In sommige straten is enkel plaatselijk verkeer toegelaten of geldt een parkeer- of stilstandsverbod. Houdt rekening met de signalisatie zegt men in de gemeente Boechout. De Lijn voorziet in een aangepaste busroute.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.