Laat je op woensdag 11 oktober om 20.00 uur in zaal Da Capo meevoeren in de wereld van twee Vlaamse auteurs die de harten van velen beroerden.

Kris Van Steenberge is regisseur, docent en auteur. Over dat laatste wil Vanessa Broes het met hem hebben. Want schrijven doet hij bijzonder graag en goed. Tijdens een schrijfcursus werd hij opgemerkt door Erik Vlaminck en niet lang nadien zag zijn eerste roman ‘Woesten’ het daglicht. Na dit overtuigende debuut, waarmee Van Steenberge de Debuutprijs 2014 en de Bronzen Uil won, zette hij zichzelf nogmaals in de schijnwerpers met de opvolger ‘Blindelings’. Met zijn pakkende romans over de verschillende stemmen en verlangens binnen gezinnen weet hij de juiste snaren te raken bij het grote publiek. Werd zijn debuut in Knack nog geloofd als ‘van ongewoon hoog niveau’, dan schakelde hij met zijn tweede roman nog een versnelling hoger: ‘Blindelings’ is immers volgens Chantal Pattyn ‘een ongelooflijke rollercoaster’.


Jeroen Olyslaegers schrijft columns, theaterteksten en proza. Je kon acteurs met zijn teksten aan het werk zien in de KVS, het NTGent, Het Toneelhuis en Theater Zuidpool. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Dat zijn woorden niet enkel op de scène tot leven komen, bewijst de nominatie voor de Gerard Walschap Literatuurprijs voor zijn roman ‘Wij’ (2009). Dit is het eerste deel van een drieluik waarmee Olyslaegers schrijft over geheugen en identiteit, actieve slachtoffers en passieve misdadigers. Na het tweede deel ‘Winst’ (2012), verscheen het verpletterde sluitstuk ‘Wil’ (2016). Het boek won de Fintro Literatuurprijs, de Ultima 2016 Letteren en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2017. ‘Wil’ vertelt over de Jodenvervolging in Antwerpen tijdens WO II en wordt de beste roman van Olyslaegers genoemd. Brutaal, ambitieus en vlijmscherp.
Hoog tijd voor een krachtig en geanimeerd gesprek! Vanessa Broes leidt het in goede banen. Tickets en info: bibkwintet.bibliotheek.be of bij één van de vijf organiserende bibliotheken. Toegang : 7 EUR in voorverkoop, 10 EUR aan de kassa. Nog vragen ? Mail naar bibkwintet@bibliotheek.be.
bibkwintet.bibliotheek.be – www.hove.be/events .

Foto’s (c) Gazet van Hove.