Op zondag 1 oktober organiseerde de gemeente Hove voor de 5de keer de parkloop “7Miles”. Voor deze jubileumeditie werd het evenement gekoppeld aan een goed doel. Lopers konden geld in het laatje brengen voor “Kom op tegen kanker.”
Niet door zelf te sponsoren – de deelname was zoals alle vorige jaren gratis – maar door de vele sponsors en de gemeente Hove die voor iedere gelopen mijl €1 schonken aan het goede doel.

Om 12u30 verschenen 17 estafetteteams aan de meet voor de Kidsrun. Er werd gelopen in drie categorieën volgens leeftijd : (6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11-12 jaar). Onder de jeugdige lopers herkenden we nog enkele winnaars van de scholenveldloop eerder vorige week.

Om 14.00u. was er de 7 Miles Teamrun voor volwassenen. Vrienden, familieleden, collega’s, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen enz, … vormden een estafetteteam waarbij elke deelnemer 1 mijl (1,6km) liep. 22 ploegen gaven het beste van zichzelf en liepen vele euro’s bij elkaar voor “Kom op tegen kanker.”

Om 16.00u. tenslotte ging de klassieke 7 Miles Sportparkloop van start.
De deelnemers liepen een afstand naar keuze met een maximum van 7 mijl.
Ook hier was het over de koppen lopen ! 135 deelnemers liepen – aangemoedigd door een talrijk toegestroomd publiek – voor “Kom op tegen kanker.” Tijdens het ganse evenement weerklonk vrolijke muziek uit de boxen, konden kinderen terecht op 2 springkastelen en was het gezellig vertoeven op het terras van de sporthal Weyninckhoven.  Hoeveel de 7 Miles tijdens deze gezellige dorpsdag opbracht komen we binnenkort te weten. De winnaars van de verschillende wedstrijden vindt U terug op onze facebookpagina van Radio Frekwent . In totaal liepen er  375 DEELNEMERS mee op deze 7 miles sportparkloop voor “Kom Op Tegen Kanker” in de gemeente Hove. Uw lokale radio Frekwent was erbij en had er een korte babbel met de schepen van Sport de heer Guy Wollants.

De winnaars van de verschillende wedstrijden :

KIDS RUN: 90 deelnemers

KIDS RUN 1 (n 6/7 jr) : 5 ploegen van 4 deelnemers/ 4 x 400 m

  1. DE TOPPERS
  2. THE ROADRUNNERS
  3. ECOBAM

KIDS RUN 2 (8/9 jr) : 7 ploegen van 5 deelnemers/5 x 400 m

  1. DE TORNADO’S
  2. STRAK IN HET PAK
  3. DE MIEKES

KIDS RUN 3 (10-12 jr) : 5 ploegen van 7 deelnemers/ 7 x 400m

  1. DE SNELLE ROZE BADEENDJES
  2. PLEZANDLOPERS
  3. THE CHAMPIONS

TEAMRUN VOLWASSENEN

22 ploegen van 7 deelnemers : 150 deelnemers

  1. Black&white together 1
  2. Leiding scouts
  3. Kebabes

INDIVIDUELE SPORTPARKLOOP 7 MILES :

135 deelnemers

Dames :

  1. Marlies Weyns
  2. Geraldine Van Outryve
  3. Karlien Mekerle

Heren :

  1. Nico Van Camp
  2. Jeroen Scheerder
  3. Steven Bruyndonckx

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove – coverfoto : schepen Goedele Breyne kijkt toe op de lopers.