Wijnen uit Toscane proeven

Hove, vrijdag 17 november 2017

Zaal “Casa di Speranza”, Kapelstraat 101 Hove, aanvang 19.45u.

Voorstelling van deze regio met degustatie van verschillende wijnen en hapjes.

Toscane is een regio in centraal-Italië. De winter is er gematigd, de zomer warm en de lente en herfst regenachtig. Belangrijke toeristische bestemmingen in Toscane zijn de steden Florence, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Senesi, San Gimignano, Cortona, Volterra en Siena. De regio wordt aanzien als een van de mooiste streken van Italië.

Toscane staat ook bekend om zijn wijnen. Samen met Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Bekende wijnen zijn Chianti, Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano. Alvast een reden om naar deze wijnproefavond te komen.

Meer info tel. 0473 / 65 30 78 (Patrick de Luca) of 0477 / 93 52 94 (Luc Van den Weygaert) – www.vtbkultuur.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.