Eén dag geen inbraken !

Op vrijdag 27 oktober 2017 vindt voor de vierde keer de nationale actiedag tegen woninginbraken ‘1 dag niet’ plaats.

Bij de overgang van zomer- naar winteruur, en de hele week daarrond, zal in gans België extra aandacht worden geschonken aan woninginbraken. Dat fenomeen aanpakken is en blijft een prioriteit van de politiediensten. Niet alleen door de daders ervan op te sporen maar ook door een preventieve aanpak.

De burger is zelf een belangrijke schakel in deze keten, door vreemde of ongewone situaties in je buurt te melden, maar ook door preventieve maatregelen te nemen. Deze maatregelen gaan van zeer eenvoudige gewoonten (bijvoorbeeld ramen sluiten wanneer je de woning verlaat, geen sleutel onder de bloempot, niet op facebook schrijven dat je op reis bent, …) tot het beveiligen van je woning (door geschikte sloten, raamkrukken plaatsen met een sleutel, …).

Je kan hiervoor gratis, neutraal en vrijblijvend advies aanvragen bij de politie. Zowel de politiezones HEKLA als MINOS koen graag bij je langs om samen met jou een rondgang in je woning te maken. Contacteer hiervoor de politiepost in je gemeente. Zeker doen !

Dit jaar richt men de aandacht specifiek op jonge gezinnen die voor het eerst bouwen, renoveren of gewoon een nieuwe woning betrekken.

Kijk voor meer inlichtingen op www.1dagniet.be .

Foto’s © Gazet van Hove.