Schitterende inwijding van het nieuwe altaar in de Sint-Benedictuskerk zorgt voor maar liefst 450 aanwezigen in deze schitterende gerenoveerde kerk in Mortsel Dorp

In de Sint-Benedictuskerk in Mortsel werd gisteren zondag feest gevierd. Bisschop Johan Bonny kwam er het nieuwe altaar inwijden in een bomvolle kerk. Naast provinciaal gedeputeerde Luk Lemmens, burgemeester Erik Broeckx, een ruime afvaardiging van het Mortselse schepencollege en verschillende gemeenteraadsleden, woonden ruim 450 aanwezigen de plechtigheid bij. Een imposant gelegenheidskoor, samengesteld uit zangers van alle Mortselse parochies en meesterlijk geleid door dirigente Denise Buntincx, zorgde voor een heerlijke muzikale omkadering. De aanwezigen waren onder de indruk van de sfeervolle viering, de mooie gezangen, het subtiele orgelspel van organist Erwin Van Bogaert en het unieke kader in de prachtig gerestaureerde kerk.

Na de plechtigheid werden alle aanwezigen uitgenodigd op een sympathieke receptie op de zonovergoten speelplaats van basisschool De Tandem, waar een team van gemotiveerde vrijwilligers zorgde voor smakelijke hapjes en bijhorende drankjes. De stralende zon zorgde voor een hoogdag in de Sint-Benedictus-parochie. Pastoor Tom Schellekens kan trots en tevredenheid terug kijken op deze feestdag in zijn o zo mooie Sint-Benedictuskerk in Mortsel Dorp. Wij bedanken de heer Wilfried De Cleyn voor dit schitterende verslag en ons warm ontvangst met de lokale radio Frekwent. Hij loodste ons zelfs tot bij de Bisschop van Antwerpen, Monsigneur Johan Bonny. Voor de mensen die de mooie gerenoveerde kerk en het nieuwe altaar willen aanschouwen ? Die kunnen onder meer hiervoor terecht op zondag 22 oktober 2017 om 15.00u. tijdens de Mortsel Dorp concerten of uiteraard de eucharistievieringen in de Sint-Benedictuskerk.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.