Lokale overheden spelen een cruciale rol bij het afremmen van de klimaatverandering. Daarom nam de Europese Commissie het besluit om lokale en regionale besturen rechtstreeks te betrekken bij het halen van de Europese klimaatdoelstellingen. Dit doe je niet door alleen maar even het licht uit te schakelen. Het vergt een doordachte aanpak, metingen en concrete acties. IGEAN ondersteunt de gemeenten bij het uitwerken en uitvoeren van innoverende klimaatacties. De omschakeling naar een duurzame mobiliteit door het stimuleren van elektrisch fietsen is daar één van.

Je haalt de klimaatdoelstellingen niet door alleen maar het licht uit te schakelen !

Aanbod groepsaankoop elektrische fietsen en bakfietsen is bekend

Met een elektrische fiets wordt fietsen voor veel meer mensen ineens een plezante keuze. Zo is de elektrische fiets een realistisch alternatief voor de wagen. Wie regelmatig kinderen of boodschappen vervoert, kan bovendien kiezen voor een elektrische bakfiets. Negentien gemeenten (Boechout, Borsbeek, Brasschaat, Edegem, Essen, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Rumst, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zwijndrecht) van de regio en IGEAN willen zo veel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Reeds 2.500 mensen lieten weten geïnteresseerd te zijn om via onze groepsaankoop een elektrische fiets of bakfiets te kopen.

Fietsen, elektrisch of gewoon, is dubbele winst. Het is goed voor het klimaat én je conditie !

De keuze van fietsen is gemaakt door 4 regionale stuurgroepen van burgers. Zij kozen voor twee Oxford fietsen nl. Oxford box 1.0 en Oxford montana en twee Babboe bakfietsen nl. de Babboe city mountain en Babboe curve mountain. Voor deze fietsen kreeg IGEAN via de groepsaankoop een aantrekkelijke prijs en voorwaarden.

Op uitdrukkelijk verzoek van de deelnemende gemeenten wil IGEAN de lokale fietshandelaars een centrale rol geven in deze groepsaankoop : 20 fietshandelaars uit de regio zullen instaan voor het rijklaar maken en onderhouden van de fietsen. Daarnaast worden er 5 regionale testdagen georganiseerd waar iedereen welkom is om de fietsen uit te proberen:

• 18.11 van 10.00 tot 12.00u. aan fuifzaal Eskapade, Kapelsestraat 235, Kapellen

• 18.11 van 14.00 tot 16.00u. aan administratief centrum, Binnenplein 1, Zwijndrecht (enkel Oxford fietsen)

• 25.11 van 10.00 tot 12.00u. aan G.C. Predikerenvelden, Seringenlaan 2A, Rumst

• 26.11 van 13.00 tot 16.00u. aan O.L.V.E.-college, Rombout Keldermansstraat 33, Edegem

• 17.12 van 13.00 tot 17.00u. aan de Populier, Populierenhoeve 22, Zandhoven
Iedereen die woont of werkt in een van de deelnemende gemeenten kan tot eind 2017 een fiets bestellen onder de voorwaarden van de groepsaankoop. Ook wie zich niet vooraf inschreef, kan dit alsnog doen !

Met elke gefietste kilometer draag je bij aan een beter klimaat. IGEAN wenst iedereen veel fietsplezier !

Meer informatie :

Wouter Meersmans, verantwoordelijke communicatie, Tel. 03 / 350 08 32 – Mobiel : 0479 / 20 33 42 . wouter.meersmans@igean.be –  www.igean.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.