MORTSEL

Het Mortselse OCMW-woonzorgcentrum Meerminnehof maakt een goede beurt. Naar aanleiding van de Week van de Smaak ging de socioculturele vereniging S-plus op zoek naar woonzorgcentra die op een goede en gezonde manier met voeding omgaan. De trofee – in de vorm van een lekker ouderwetse jukeboxnamiddag – ging naar het Meerminnehof !

Lekker eten koken, dat kunnen er velen. Maar Tinneke en haar keukenteam haalden de prijs vooral binnen omdat ze het eetmoment als een echt belevingsmoment voor de 121 bewoners bekijken. Zo zijn er bijvoorbeeld maaltijden op maat en op donderdag zijn er smoothies bij het ontbijt. Er wordt gegeten in aangepast porselein, om het huiselijk gevoel te behouden. En de bewoners worden uitgenodigd om samen met het keukenteam groenten te snijden als voorbereiding voor de maaltijd. Het zorgt voor een nauwe band tussen keukenpersoneel en bewoners én het is voor de bewoners het uitgelezen moment om hun suggesties door te geven aan de keuken. En dan zwijgen we nog over de voedingsquiz, waarmee de bewoners een luxe-ontbijt konden winnen.

Het hoogtepunt van de keukenactiviteiten ? Dat zijn de hoffeesten in september, waarop alle familieleden uitgenodigd worden. De bewoners beginnen in de lente met eigen pompoenen te kweken. In september worden ze geoogst en door bewoners en keukenteam samen tot een heerlijke pompoensoep met broodmaaltijd omgetoverd. Het geeft onze bewoners de kans om nog eens lekker te koken voor hun kinderen en kleinkinderen, net zoals vroeger.

Dat smaakt naar meer !

Meer info: http://www.s-plusvzw.be/actueel/Pages/Eten-met-smaak.-Ook-in-het-rusthuis.aspx .