Op de laatste Hovese gemeenteraad werd de werking van de intercommunale samenwerkingsverbanden éénparig goedgekeurd, meerderheid en oppositie één gezellige tevreden familie.

Intergemeentelijke vereniging Pontes : aanduiding vertegenwoordiger algemene vergadering 20 december 2017, vaststelling mandaat en voordracht kandidaat bestuursorganen

Aan de gemeenteraad werd gevraagd de agenda en de vaststelling van het mandaat van de volmachtdrager goed te keuren voor de algemene vergadering van 20 december 2017.

Pontes is een vereniging van lokale overheden die, als publieke en onafhankelijke partner in de uitvaartsector, crematies en afscheidsmomenten verzorgt. Agendapunten : verslag algemene vergadering 14 juni 2017, beleidsnota 2018, budget 2018 en varia en rondvraag. Volmachtdrager : Katia Devriendt (Ph7), plaatsvervangend volmachtdrager : Frédéric Marquet (Ph7).

Werd éénparig goedgekeurd.

Igean dienstverlening : gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Igean dienstverlening van 20 december 2017 

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de agendapunten voor de buitengewone algemene vergadering van de intercommunale Igean dienstverlening van 20 december 2017 goed te keuren.

Igean dienstverlening is een intergemeentelijke vereniging voor streekontwikkeling die werkzaam is in het arrondissement Antwerpen. Ze staat ten dienste van dertig aangesloten gemeenten voor alles wat te maken heeft met grondbeleid, woonbeleid, ruimtelijke ordening en stedenbouw. Agendapunten : te ontwikkelen activiteiten en te volgen strategie voor 2018, begroting 2018, benoemen leden raad van bestuur, toetreding aanvaarden van politiezones en hulpverleningszones. Volmachtdrager : Gerda Lambrecht (N-VA), plaatsvervangend volmachtdrager : Koen Volckaerts (N-VA). Werd éénparig goedgekeurd.

 

Igean milieu & veiligheid : gemeenteraadsbeslissing tot vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente over de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Igean milieu & veiligheid van 20 december 2017 .

Aan de raad werd gevraagd om de agendapunten voor de buitengewone algemene vergadering van Igean milieu & veiligheid van 20 december 2017 goed te keuren.

Igean milieu & veiligheid is een intergemeentelijke vereniging die werkzaam is in het arrondissement Antwerpen. Ze heeft kantoren in Wommelgem, een overslag- en verwerkingseenheid voor GFT+- en groenafval in Brecht en Edegem, een ophaaldienst in Brasschaat en 23 recyclageparken. De intercommunale staat ten dienste van dertig aangesloten gemeenten voor alles wat te maken heeft met milieu, huisvuilverwerking en arbeidsveiligheid. Agendapunten : te ontwikkelen activiteiten en te volgen strategie voor 2018, begroting 2018, innovatiefonds (bepalen van de bijdrage), benoemen leden adviescomités, toetreding aanvaarden van politiezones en hulpverleningszones. Volmachtdrager : Gerda Lambrecht (N-VA), plaatsvervangend volmachtdrager : Arnold Herrebaut (N-VA). Werd éénparig goedgekeurd.

waterzuiveringsstation Hove, Lintsesteenweg

Vaststelling van het mandaat van de vertegenwoordiger van de gemeente met betrekking tot de agendapunten van de bijzondere algemene vergadering van de opdrachthoudende vereniging Water-link van 21 december 2017 : goedkeuring: stemming

Aan de gemeenteraad werd gevraagd om de agendapunten van de buitengewone algemene vergadering van Water-link van 21 december 2017 goed te keuren.

Water-link is het integraal waterbedrijf van Antwerpen en zeven gemeenten in de stadsregio. Als grootste waterproducent in Vlaanderen bedient Water-link drie marktsegmenten: de residentiële markt, de industrie en andere waterbedrijven. Water-link staat via haar dochter Rio-link  in voor het gemeentelijk rioolbeheer in tien steden en gemeenten. Volmachtdrager : Bart Van Couwenberghe (N-VA), plaatsvervangend volmachtdrager : Dave Van den Bergh (N-VA). Werd éénparig goedgekeurd.

 

Meer info bij gemeentesecretaris Luc Vanrusselt (gemeentehuis), tel. 03 / 460 33 37, e-mail : luc.vanrusselt@hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.