Campagne 2018 met boek, website en vakantiecheque; 2017 topper voor logiessector

Met een grote ‘Verdiend verlof’-wedstrijd en reportages op Radio2 gaat deze week de campagne Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018 van start.

Het nieuwe vakantieboek en de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be bundelen talloze vakantie-ideeën dicht bij huis, waaronder een honderdtal aanraders in Antwerpen, Mechelen, Kempen en Scheldeland.

Vlaanderen scoort als vakantieland : met ruim 3 miljoen overnachtingen tijdens de eerste acht maanden wordt 2017 een topjaar voor de logiessector in de provincie Antwerpen. In 2018 trekt Toerisme Provincie Antwerpen voluit de kaart van belevingsvol logies. 

De ‘Verdiend verlof’-actie van De Madammen op Radio 2 trapt deze week de campagne ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’ op gang.

Het nieuwe logiesboek ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’ en de website www.logereninvlaanderenvakantieland.be presenteren ruim 700 gastvrije hotels, gastenkamers, vakantiewoningen, vakantieparken en campings. Evenveel adressen voor een deugddoende korte vakantie dicht bij huis.

De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque vormt zo een gedroomd eindejaarsgeschenk.

havenrondvaarten in Antwerpen

Van erfgoedlogies tot zorgboerderij

Een honderdtal logiesondernemers in de provincie Antwerpen stapt mee in de campagne ‘Logeren in Vlaanderen Vakantieland 2018’.

Het aanbod in het boek en op de website illustreert de verscheidenheid van de vier toeristische bestemmingen. Van een eeuwenoud koopmanshuis in de schaduw van de Antwerpse kathedraal tot een Kempense boerderij waar je lammetjes aait of een koe knuffelt. Maar ook een gerenoveerde haringrokerij op het stemmigste plein van Mechelen of een B&B waar je bijna met je voeten in de Schelde zit.

Hartverwarmende trend : een zorghotel, een zorgboerderij en integraal toegankelijke vakantiehuisjes maken dat ook gasten met een beperking volop genieten van hun vakantie.

Slapen in een melktank

Een Mongoolse yurt, een pipowagen of een kabouterboshuisje: de Kempen tellen momenteel heel wat originele logeerformules. Overnachten wordt een belevenis en dat lijkt de hedendaagse toerist heel erg te appreciëren. Toerisme Provincie Antwerpen zet daar het komende jaar verder op in. Gedeputeerde voor toerisme Jan De Haes : “Voor Scheldeland focussen we op logeren op en langs het water. In de Kempen gaan we op zoek naar de pure plattelandsbeleving. Zo begeleiden we ondernemers die op hun landbouwbedrijf innovatief logies willen uitbouwen. Wie wil met de hele familie niet eens overnachten in een melktank ? We verwachten de eerste realisaties in het voorjaar van 2018.”

nieuw landschapspark in Hove

Topjaar voor logiessector

De vlotte bereikbaarheid en het gevarieerde aanbod verleiden de Vlaming steeds vaker tot een vakantie dicht bij huis.

Met ruim 3 miljoen overnachtingen tijdens de eerste 8 maanden wordt 2017 een topjaar voor de logiessector in de provincie Antwerpen. Het aantal overnachtingen van binnenlandse gasten steeg daarbij met 5% ten opzichte van 2015 (+3,6% t.o.v. het bewogen toeristische jaar 2016).

De Logeren in Vlaanderen Vakantiecheque genereerde in 2017 al 40.000 euro voor de toeristische ondernemers in de provincie Antwerpen.

 

Foto’s © Gazet van Hove.