De dagen worden korter, maar het risico op inbraken wordt er niet kleiner op. Door de combinatie van verschillende vakantieperiodes en de sneller invallende duisternis slaan inbrekers graag toe tijdens de donkere wintermaanden.
Preventietips

– Geef je woning een bewoonde indruk. Zorg, zowel binnen als buiten, voor zichtbaarheid en verlichting. Installeer bijvoorbeeld verlichting met bewegingsdetectie rondom de woning.

– Sluit deuren en ramen altijd goed af, ook al ben je maar even weg. Sluit ook je tuinhuis af met een sleutel.

– Laat geen gereedschap of ladder rondslingeren. Dit vergemakkelijkt vaak de inbraak.

– Berg ‘aantrekkelijke’ goederen, zoals juwelen en elektronische apparatuur, zo goed als mogelijk op. Breng erg waardevolle voorwerpen naar een bankkluis. Registreer eventuele serienummers en maak foto’s van je juwelen.

– Ga je met vakantie ? Vraag dan uiterlijk enkele dagen vóór je vertrek het gratis afwezigheidstoezicht aan. De operationele diensten controleren tijdens je vakantie of alles in orde is in en rondom je woning.

– Doe een beroep op één van de diefstalpreventie-adviseurs. Zij voeren gratis een grondige veiligheidsanalyse van je woning uit. Maak hiervoor een afspraak via preventie@politiehekla.be.

– Iets verdachts opgemerkt? Bel dan onmiddellijk 101 voor dringende politiehulp.


Samen werken, samen veilig !

www.politiehekla.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.