U bent misschien verbaasd dat u van ons nog niets vernomen hebt over ons standpunt over de vernieuwde Geelhandlaan. Hebben wij daar dan geen mening over ? Toch wel hoor ! Wij hebben bij het gemeentebestuur herhaaldelijk aangedrongen om de plannen aan te passen.


Buiten enkele kleine correcties (op onze vraag) die eind augustus zijn aangebracht, is het plan behouden gebleven.
Gelukkig heeft men ingezien dat de oorspronkelijke breedte van 120 cm voor de fietspaden echt niet door de beugel kon. Onze burgemeester heeft op onze vraag de fietspaden laten verbreden naar 150 cm. Daarover hebben we al bericht in onze Nieuwsbrief van maart 2015.
Over de Geelhandlaan willen we het uitgebreider hebben in een volgende nieuwsbrief. Laten we het voorlopig zo stellen dat we toch enkele positieve punten over de Geelhandlaan te vertellen hebben.


Enthousiast zijn we ook alvast niet over de brede betonnen fietspaden in Frijthout. Daar waren volgens ons (en met dat standpunt zijn we echt niet alleen) andere, alternatieve mogelijkheden.
Ook de heraanleg van (een deel van) Lintsesteenweg maakt ons niet enthousiast. Het nieuwe tweerichtingsfietspad voldoet niet aan de voorgeschreven normen. Ook de Wouwstraat is volgens ons een gemiste kans. De rijweg werd vernieuwd, maar het fietspad bleef onaangeroerd.
En nu we toch bezig zijn. Ook de plannen voor de vernieuwing van de Leliestraat maken ons niet echt gelukkig.
Over al deze plannen willen we het uitgebreider hebben in een volgende nieuwsbrief.

VOLGENDE ACTIVITEITEN
Zondag 28 januari : winterwandeling in het Uilenbos en Fijthout.
Vrijdag 23 februari : jaarfeest Azura met als gastspreker Alex Elaut.
Meer info in onze volgende nieuwsbrief.

Fietsersbond Hove

Namens Fietsersbond Hove
Roger Claessens
tel. 0485 / 53 26 94.

Foto’s (c) Gazet van Hove.