Duurzaam is het nieuwe normaal. Waarom ook niet in de keuken ? De KWB organiseert een kookreeks met vijf duurzame en gezonde kooklessen op 20 maart : verrassende groenten : ze gaan aan de slag met enkele uitdagende recepten waarin groenten en fruit centraal staan, 17 april : vleesvervangers en meer : ze werken met enkele vleesvervangers die er te vinden zijn en bereiden ook insecten, 22 mei : DIY (Do It Yourself) : veel producten worden meestal kant-en-klaar gekocht. Op 22 mei niet, ze maken het zelf, 19 juni : pluk je buurt : ze gaan op zoek naar wilde kruiden, bloemen en bessen in de buurt om enkele smakelijke gerechten mee te maken en 18 september : bewaren en inmaken : aan de slag met weckpotten en groenten. Ze fermenteren of maken groenten en fruit in om ze thuis lang te kunnen bewaren.

De lessen gaan telkens door van 19.30 tot 22.30 uur. Kostprijs : 75 EUR voor de lessenreeks, inbegrepen : vijf avonden met ingrediënten, begeleiding door een gemotiveerde lesgever, documentatie met achtergrondinformatie en recepten, KWB ledenverzekering en ledenvoordelen. Meer info op onderstaande website. Inschrijvingen via e-mail : filip.lelie@kwb.be of tel. 0476 / 96 16 13.
www.kwb.be/hove

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.