Van 9 t.e.m. 11 februari vindt de tweede editie van Azië in Antwerpen plaats in de Waagnatie. Het festival zet de Aziatische cultuur in de kijker met een uitgebreid aanbod aan Oosterse eetstalletjes, walking acts, unieke workshops voor jong en oud en spectaculaire shows, met als topact een Maleisische leeuwendans. Dit jaar krijgt elk land een eigen paviljoen. Bezoek China, Indonesië, Vietnam, Zuid-Korea, Thailand, India en Japan !

PROEF VAN AZIE – FOOD EN CULTUUR

Het food en cultuurfestival is een belevenis voor jong en oud. Als topact kan je voor de eerste keer in België een leeuwendans uit Maleisië zien op 2 meter hoge palen. Geniet van een traditionele Balinese dans-show. Ga langs bij de Oosterse eetstandjes en proef van al het lekkers. Geef ook je ogen de kost. Geisha’s op stelten en een grote Pikachu mengen zich in het publiek. Bovendien kan je je gedurende drie dagen aansluiten bij allerlei workshops. Leer hoe je Indonesische bloemenoffers maakt, probeer Koreaanse kalligrafie uit, begeef je in de wereld van de K-Pop of neem deel aan de grote sushi-workshop.

Azië in Antwerpen is veel meer dan een food festival. Het is een unieke ervaring die Azië een stukje dichter brengt.

EEN ANDERE KIJK OP AZIE

De Asian Lifestyle Company zet Chinees Nieuwjaar in the picture met het Aziatische food en cultuurfestival.

“We willen de Aziatische cultuur promoten in België. Na de Asian Parties die we voor de jonge Aziatische en Belgische gemeenschap in Antwerpen houden en de promotie van de Chinese leeuwendans bij bedrijven, organiseren we nu voor de tweede keer Azië in Antwerpen. Met dit grote event willen we afstappen van het clichébeeld van Azië door de bezoekers een andere kijk te bieden op het Oosterse continent.”

Locatie

Waagnatie Expo & Events

Rijnkaai 150

2000 Antwerpen

Openingsuren

Kies op zaterdag en zondag een tijdslot voor je ticket. Zo vermijden we een toestroom van mensen en blijft het event aangenaam om te bezoeken voor iedereen.

Vrijdag 09/02        16:00 – 22:00

Zaterdag 10/02     12:00 – 17:00 en 17:00 – 22:00

Zondag 11/02       12:00 – 17:00 en 17:00 – 21:30

Tickets

Inclusief inkomticket voor de food-paviljoenen, walking acts, workshops en shows.

Online voorverkoop: €10

Aan de kassa: €12

Workshops

De meeste workshops zijn gratis. De sushi-workshop is betalend.

Schrijf je online in voor de sushi-workshop.

Inkomticket + sushi-workshop: €26,50

Het volledige programma en de lijst van workshops wordt stelselmatig bekend gemaakt.

Foto’s (c) Gazet van Hove.