Sinds 1 januari 2018 ontplooit GZA Ziekenhuizen haar vernieuwd zorgaanbod. Waar patiënten in het verleden op elk van de drie campussen terecht konden voor een breed basisaanbod aan gezondheidszorg, stelt het vernieuwd zorgaanbod specialisatie en onderlinge samenwerking tussen de verschillende campussen voorop.

Kwaliteitsvol, belevingsgericht en economisch haalbaar Willeke Dijkhoffz, algemeen directeur : “GZA Ziekenhuizen is één ziekenhuis met drie campussen. Onze uitgebreide waaier aan medische diensten blijft bestaan, maar het aanbod per campus werd hertekend. De impact van dit vernieuwd zorgaanbod is niet gering. We beschikken binnen GZA Ziekenhuizen over heel wat expertise en uitstekende zorgverleners. Door onze specialismen en diensten nog meer te centraliseren, willen we de kwaliteit van onze zorg blijven verhogen en onze medewerkers kansen geven om zich verder te ontplooien. Tegelijkertijd impliceert de groepering van competenties ook dat een deel van de medewerkers en artsen niet langer op de vertrouwde campus werkt. Ook patiënten zullen zich mogelijk naar een andere campus moeten begeven dan degene die ze gewend zijn. Binnen de hertekening van ons zorgaanbod staat een kwaliteitsvolle en belevingsgerichte zorg op een economisch haalbare manier centraal.”

Het zorgaanbod hertekend

De grootste verandering binnen het zorgaanbod is de stopzetting van de heelkundige activiteit op campus Sint-Jozef en de integratie daarvan in campus Sint-Augustinus en campus Sint-Vincentius. “Voor campus Sint-Jozef betekent dat concreet dat de nadruk ligt op (psycho)geriatrie, inwendige (dag)hospitalisatie, ambulante en gehospitaliseerde revalidatie, dialyse, een breed aanbod aan consultaties, medische beeldvorming en specialistische klinieken, zoals onder andere de voetkliniek en een MS-kliniek. De eerste spoedopvang blijft op campus Sint-Jozef georganiseerd en wordt aangepast aan het beschikbare zorgaanbod. Die spoedopvang zal in de toekomst verder worden versterkt door de uitbouw van een huisartsenwachtpost”, vertelt Willeke Dijkhoffz.
Er werd de afgelopen jaren binnen GZA Ziekenhuizen heel wat gerealiseerd om de organisatie klaar te stomen voor de toekomst en om de speerpunten verder te kunnen uitbouwen. GZA Ziekenhuizen is ervan overtuigd dat deze hertekening van haar zorgaanbod noodzakelijk is om de kwaliteit van zorg in de toekomst te kunnen blijven garanderen.
www.gzaziekenhuizen.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.