Op donderdag 25 januari e.k. nodigt AROS iedereen uit op haar jaarlijkse projectenavond. Tijdens dit moment stellen een aantal Zuid-projecten zich voor en zetten we samen het nieuwe jaar feestelijk in.

Dit zijn de projecten die zichzelf zullen voorstellen :

  • Ondernemers Zonder Grenzen gaan de strijd aan tegen de verwoestijning in Burkina Faso. Dit doen ze via de aanplanting van agrobossen. In 2017 werd met de steun van Hove 5.000 ha bos aangeplant. Het project zorgt niet enkel voor landschapsherstel, maar zorgt er tevens voor dat er opnieuw aan landbouw kan worden gedaan en dat de gezinnen een hoger inkomen hebben.
  • Togo Debout werkt aan ontwikkelingssamenwerking in Togo en de omringende landen. De organisatie werkt rond gezondheidszorg, welzijnszorg, onderwijs en plattelandsontwikkeling. Eén van de concrete projecten die in 2017 werd uitgevoerd was de bouw van sanitaire installaties in het lyceum van Djablé.
  • Sikiliza Leo is een organisatie met als doel om de bevolking in Oeganda te sterken in hun aanpak van problemen rond armoede en gezondheid. Een belangrijk project is het Family Support Initiative waarbij mensen worden opgeleid tot thuisbegeleiders. Het voorbije jaar werd binnen dit project veel aandacht besteed aan zelforganisatie en duurzaamheid.

Deze activiteit gaat door in De Markgraaf (Kapelstraat 8) en is volledig gratis. Omwille van praktische redenen vragen we wel om je aanwezigheid te bevestigen bij ontwikkelingssamenwerking@hove.be of 03 / 460.33.26.

Foto’s (c) Gazet van Hove.