HOVE

De heraanleg van de Lintsesteenweg verloopt minder vlot dan gepland omdat de bovenste asfaltlaag omwille van de koude temperaturen niet aangebracht kan worden en door problemen met de nutsvoorzieningen.

De volledige heraanleg gebeurt in verschillende fasen om de hinder te beperken. Van het eerste deel van de Magdalena Vermeeschlaan tot aan de rotonde kan de toplaag pas begin maart afgewerkt worden omwille van het koude weer. Het tweede deel tot aan de Jos Coveliersstraat kampte met problemen door complexe rioleringen en nutsleidingen die de werken vertraagden. De Lintsesteenweg zal pas terug voor het verkeer opengaan als de toplaag asfalt in maart is aangebracht. De omleiding blijft tot dan van kracht.

De riolerings- en wegenwerken van fase 1 zijn klaar, op enkele kleine afwerkingen en eindlaag na. De aannemer zal de toplaag aanleggen zodra het weer dit opnieuw toelaat. Ondertussen werden ook de werken in fase 2 gestart. De start verliep door toedoen van de nutsmaatschappijen helaas minder vlot dan verwacht. Wegens problemen met de ligging van de nutsleidingen en de diepte van de huisaansluitingen liepen de werken enkele weken vertraging op. Inmiddels werden de problemen verholpen en werden de werken hervat. Tegen het kerstverlof waren de rioleringswerken in fase 2 klaar. De toplaag asfalt van fase 2 wordt samen aangelegd met de toplaag in fase 1. Fase 3 zal starten nadat fase 2 beëindigd is (asfaltwerken niet inbegrepen). Deze fase omvat de werken aan de Jos Coveliersstraat (Hove) en Holle Weg (Boechout). Indien eind januari de temperaturen (temperatuur hoger dan 2°C) het al zouden toelaten, wordt in fase 2 eerst nog de onderlaag asfalt voorzien. Zijn de temperaturen in januari toch te laag voor de asfaltwerken, dan start de aannemer onmiddellijk in fase 3 om de gehele werken niet langer dan nodig te laten aanslepen. Fase 4 der werken betreft de lokale renovatie van de riolering in de Lintsesteenweg (tussen het kruispunt Jos Coveliersstraat-Lintsesteenweg en Magdalena Vermeeschlaan-Lintsesteenweg). Deze renovatiewerken betreffen een mobiele werf en zijn ingepland in februari.

Omdat de toplaag nog niet is aangelegd en er nog tussentijds werken mogelijk zijn, blijft de Lintsesteenweg afgesloten voor het doorgaand verkeer. Het blijft een werfzone. Zodra de toplaag en de wegmarkeringen geplaatst zijn, wordt de Lintsesteenweg onverwijld opengesteld zodat de bestaande omleiding kan worden opgeheven.

 

Meer info

Je kan alle werkdagen tussen 8.00 en 19.00 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 / 450 45 45 of via e-mail naar contact@aquafin.be . De gemeente Hove kan je contacteren via technischedienst@hove.be . Het verloop van dit project kan je ook volgen via onderstaande website. Op de site kan je vanaf de start van de werken de stand van zaken en de planning van het project opvolgen. Klik in de rubriek ‘werken’ op ‘aanleg van nieuwe riolen’. Klik vervolgens onderaan op ‘werken in uw gemeente’ en ga naar het project.

www.rio-link.be

www.hove.be

Foto’s © Gazet van Hove.