De olmen in de Geelhandlaan worden zo snel als mogelijk geplant.

Omdat het een erkend dorpsgezicht is, heeft het Agentschap Onroerend Erfgoed inspraak in de aanleg en keuze van de bomen. Dat laatste heeft iets langer op zich laten wachten. Ondertussen is de keuze gemaakt en kan de aannemer half februari (tijdens krokusvakantie, tenzij het weer te slecht is) beginnen met de aanplant. Het worden iepen, ook olmen genoemd. Deze soort sierde oorspronkelijk ook de dreef die de kerk met kasteel Weyninckhoven verbond.

Fietspad Burgemeester Koen Volckaerts : “Het fietspad krijgt vanuit een bepaalde hoek commentaar. Dit fietspad is volledig conform het Fietsvademecum aangelegd.” Hieronder de punten met tussen haakjes de vermelding van hoofdstuk en paragrafen uit het vademecum (te raadplegen op onderstaande website) : de breedte is 150 centimeter. Dit is het maximaal haalbare (4.1.3). Comfort :

– rode betonblokjes : erfgoed en ANB vragen doorlatendheid. Bovendien zitten er nutsleidingen onder het fietspad, wanneer die moeten worden hersteld zijn betonblokjes eenvoudiger weg te nemen en terug te plaatsen (4.2.3.2);

– niveau : geen indalingen aan opritten en kruispunten (4.3.3.2);

– asverleggingen : respecteren van een straal van 10 meter (4.3.3.4).

De kruispunten hebben geen verkeerslichten en overal geldt voorrang aan rechts. De fietspaden worden (aan de kruispunten) naar de wegkant geleid zodat de gemotoriseerde weggebruiker duidelijk de fietsers kan zien (4.5.1.1).

www.wegenenverkeer.be/vademecum-fietsvoorzieningen

 

Foto’s © Gazet van Hove.