Gezocht

Heemkundige kring De Markgraaf zoekt en bewaart oude prentkaarten en foto’s van Hove, doodsbrieven en doodsprentjes van Hovenaars of inwoners van Hove, plannen en tekeningen van Hove, medailles, brieven, papieren en ander materiaal van oud-strijders, zowel van WOI als van WOII. Gooi niets zomaar weg : misschien is het bruikbaar voor de kring en voor later. De Hovese heemkundige kring zoekt specifiek gegevens, doodsprentjes, doodsbrieven en de vraag of er nog familie bestaat van Georges Aerts, AugustConstant Rijmenants, Frederic De Boeck, Pierre-Louis Philleberts, Leopold Van Eynde, Jean-Leonard Guldentops, Leo-Felix Jacops, Camiel Beugnies, Alfons Coenen, Camillus Laurents, Petrus-Franciscus Van Aelst, Louis-François Verbraeken (gesneuvelden WOI), aalmoezeniers Alfons Van Linden (Redemptorist) en Augustinus Van Beirendonck (bisdom), ziekenverzorgster Regina De Maeyer en Jean Van de Voordt en Charles-Eduard Ciselet (piloten WOI).


Bombardement van Mortsel

Dit jaar zal het 75 jaar geleden zijn dat dit verschrikkelijke bombardement op 5 april 1943 in Mortsel heeft plaatsgevonden. Meer dan negenhonderd doden en nog eens zoveel gekwetsten ! Ook in Hove liet dit zijn sporen na : gesneuvelden, gekwetsten en vermisten. De heemkundige kring zoekt nog sporen : doodsprentjes, doodsbrieven en foto’s, maar ook verhalen, getuigenissen en herinneringen, eventueel nog familie van slachtoffers. Alles is welkom ! Op vrijdag 6 april komt de specialist ter zake, Pieter Serrien, vertellen over deze ingrijpende
gebeurtenis. Hij is historicus en auteur van ‘Tranen over Mortsel’ (2008), ‘Zo was onze oorlog’ (2014), ‘Van onze jongens geen nieuws’ (2015) en ‘Elke dag angst’ (2016). In het weekend van 7 en 8 april worden in Hove deze gebeurtenis en de slachtoffers ervan herdacht met een tentoonstelling over deze verschrikkelijke vergissing.

Erfgoeddag

De Erfgoeddag 2018 heeft als thema ‘Kiezen’. Wie heeft nog oude verkiezingspropaganda, verkiezingsgadgets van weleer (biccen, pamfletten, stickers, kiezerslijsten,…) ? Het is welkom !

Expo 58

Het zal volgend jaar zestig jaar geleden zijn dat België en zeker Brussel zich toonde aan de wereld met Expo 58. Wie heeft nog aandenkens, gadgets, stickers, prentjes, chromo’s, postkaarten, foto’s, albums, miniatomiums of ander materiaal over ?

Contacteer Frans Sermeus, tel. 0494 / 30 57 57, e-mail : frans.sermeus@telenet.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.