PVDA Edegem receptie

PVDA + D!EM Edegem zoeken en vinden de moedigste inwoner van de gemeente.

Het Edegems Volkshuis (Ons Huis) was zaterdag jl. weer goed gevuld tijdens de nieuwjaarsdrink van PVDA+d!Em. Naast de vele hapjes en drankjes voelde je vooral de strijdlust en zoals de aanwezigen het zelf omschrijven, de kameraadschap tussen de leden en sympathisanten van deze politieke partijen die dit najaar als één grote familie naar de gemeenteraadsverkiezingen stappen in de gemeente Edegem. Tijdens de speech van lijsttrekker André van Ekelenburg merkte je duidelijk dat deze groep een andere manier van werken heeft. André riep iedereen op om actief rond te gaan met hun grote bevraging. De antwoorden van deze bevraging zullen de basis vormen voor het verkiezingsprogramma van PVDA+d!Em.

Carmen Claessen (nummer twee op de PVDA+d!Em lijst) zorgde voor de uitreiking van de oorkonde “moedige burger van Edegem”. Deze prijs, die voor de vijfde keer werd uitgereikt, gaat naar een persoon of een groep van mensen die iets speciaals hebben gedaan voor de inwoners van Edegem. In haar inleiding gaf Carmen aan dat het gemeentepersoneel, ondanks de vele besparingen, afslanking van het personeelsbestand en privatiseringen, hun uiterste best blijven doen. In Vlaanderen is het personeelsbestand in de gemeentes tussen 2011 en 2017 met 15% gedaald. Volgens PVDA+d!Em is dit een kwalijke zaak. Afslanken van het personeelsbestand en privatiseringen zorgen voor slechtere dienstverlening tegen een hogere kostprijs. Niet enkel het gemeentepersoneel maar ook de burger ondervindt de nadelen van deze onnodige negatieve trend. Wie wil kan de grote bevraging van deze politieke familie ook online invullen – www.degrotebevraging.be.

André van Ekelenburg

Radio Frekwent ging naar het Edegemse Volkshuis en had er een korte babbel met initiatiefnemer André van Ekelenburg.

Radio Frekwent – www.frekwent.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.