Nieuwe parkappartementen op komst in centrum van Hove

Het voormalige notarishuis aan de Kapelstraat, schuin over het station, ook wel gekend als de woning van voormalig burgemeester Albert Beyltjens, gaat binnenkort tegen de vlakte. Het pand ligt er nu al enkele jaren onbewoond en verwaarloosd bij. Op de site komen er twee appartementsblokken van elk 16 woonéénheden. Er komt een ondergrondse parking met ingang via de Leliestraat. Hiervoor gaat het (nu onbewoonde) pand Leliestraat nr. 6 tegen de vlakte.

De achterliggende wintertuin van de nabijgelegen ‘villa Henriette’ verdwijnt ook.

‘Villa Henriette’

Er is een aanvraag bij de gemeente ingediend voor het rooien van 28 bomen. Dit kwam reeds ter sprake op de laatste Hovese milieuraad. In totaal staan er een 70-tal hoogstammige loofbomen op de site. De parkzone wordt een publiek toegankelijk park met zorg ontworpen door een tuin- en landschapsarchitect. Er komt ook een vijvertje. De kale betonnen muur aan de kant van de Groenenborglei verdwijnt. De bewoners van deze straat krijgen nu vrij zicht op een vrije parkzone. Er kan nu misschien iets gedaan worden aan de parkeerdrukte in deze straat (schuin parkeren) ? Het voetpad langs de woningen is er breed genoeg.

kale muur verdwijnt. Parkeerproblemen oplossen ?

De projectontwikkelaar is afkomstig uit Brasschaat. De plannen zijn op het gemeentehuis van Hove in te zien voor eventuele op- of aanmerkingen.

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Gaan sommigen dit dossier aangrijpen om electoraal te scoren voor hun achterban ?

Foto’s © Gazet van Hove.