HOVE

Aan de laatste gemeenteraad werd gevraagd om enkele aanpassingen goed te keuren aan het gemeenteraadsbesluit van 27 november 2017 waarin is besloten om kinderen die in Hove wonen voorrang te geven bij het inschrijven voor sportkampen.

Na een rondvraag bij verschillende buurgemeenten over hun voorrangsregels bij inschrijvingen voor sportkampen en om zo weinig mogelijk kinderen te moeten weigeren op de sportkampen wordt de voorrangsregel om in te schrijven aangepast : 80 procent van de plaatsen voor een sportkamp worden gereserveerd voor inwoners uit Hove. Inwoners uit Hove krijgen een week de tijd om hun kind in te schrijven. Na deze week worden de 20 procent overige plaatsen (of meer indien de plaatsen niet werden ingevuld door inwoners uit Hove) opengezet en kunnen ook ouders van kinderen die niet in Hove wonen maar er wel naar school gaan hun kinderen inschrijven.

Bovendien wordt het maximum aantal plaatsen voor zomersportkampen opgetrokken van 90 naar 100 per week.

Geen extra week

Schepen van Jeugd Guy Wollants (Ph7) antwoordde op een vraag van de linkse oppositie : “Elke week is er een sportkamp, zowel in juli als augustus. 5 kampen x 20 kinderen = 100 kinderen. De overige periode zijn er de speelpleinen. Een extra week sportkampen organiseren is niet doenbaar.”

Iedereen stemde hiermee in. Incident gesloten.

Sportief speelplein : inschrijvingsgelden 2018

Tijdens de laatste week van de zomervakantie (van 27 tot 31 augustus) bundelen de sport- en de jeugddienst hun krachten en wordt er een sportief speelplein georganiseerd. Dit is een combinatie van de tot nu toe apart georganiseerde sportkampen en speelpleinen. In de voormiddag krijgen de deelnemers sportsessies aangeboden die worden begeleid door de ervaren lesgevers die ook op sportkampen actief zijn. In de namiddag worden er allerlei spelletjes gespeeld die begeleid worden door enthousiaste speelpleinmonitors. Zo is er voor ieder wat wils.

Het inschrijvingsgeld hiervoor bedraagt 8 EUR per dag. Dat is, net zoals het programma, een combinatie van de inschrijvingsgelden bij speelpleinen (4 EUR per dag) en sportkampen (12 EUR per dag).

Meer info : Sportdienst Hove, Lukas Vanderick, tel. 03 / 454 39 01 (kantooruren), e-mail : lukas.vanderick@hove.be .

Foto’s © Gazet van Hove.