Wegenwerken Leliestraat op komst

HOVE

Aannemer Van Geel Wegenbouw start op maandag 5 maart 2018 met de wegeniswerken in de Leliestraat. Het einde van de werken is rond half augustus 2018 voorzien, met de betrachting om de werken vóór de start van het bouwverlof begin juli te realiseren.

Natuurlijk kunnen extreme weersomstandigheden zorgen voor oponthoud, maar er is getracht een marge te hebben in de planning. Om de hinder te beperken worden de werken in twee fasen uitgevoerd. De werken starten ter hoogte van het kruispunt Leliestraat en Statielei (stationsparking) tot aan het kruispunt met de Mimosastraat.

Eens de werken voltooid, zullen alle fietsers in elke rijrichting op een veilig verhoogd en geasfalteerd fietspad kunnen rijden. Ook het comfort voor de automobilist zal verbeteren, het parkeren wordt geordend en de inrichting zal een snelheidsremmend effect hebben, passend in een ‘zone 30’.

Omleiding voor auto’s

De Leliestraat wordt voor doorgaand verkeer gedurende de ganse periode van de werken afgesloten. Fietsers kunnen via de Statielei en De Ster en de fietsverbinding naar de Wouwstraat (grens Mortsel) probleemloos parallel met de werken rijden. Met uitzondering van enkele weken, zullen zij kunnen doorsteken naar de Bloemenwijk. Automobilisten (doorgaand verkeer) worden via de Kapelstraat, Mortselsesteenweg en Wouwstraat omgeleid. Plaatselijk verkeer zal enkel toegelaten worden voor de bewoners in de werfzone en de bewoners van de Statielei, de Dahliastraat, de Mimosastraat en De Ster. Aan de bewoners van de Bloemenwijk wordt gevraagd via de Jozef Lambrechtslei of de Groenenborglei de wijk binnen te rijden.

Foto’s (c) Gazet van Hove.