« Vorige
 
Volgende »

Culinair-Toeristische voordracht over Liguria

Hove

vtbKultuur organiseert op vrijdag 9 maart 2018 om 20.00u. in zaal “Casa di Speranza” aan de Kapelstraat 101 in Hove een cultureel-toeristische avond rond de Italiaanse streek Liguria.

Liguria ligt aan de kust in het noordwesten van Italië en is de op twee kleinste regio van het land. Het grenst in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan Piëmonte en in het oosten aan Emilia-Romagna en Toscane. De oppervlakte beslaat 5.422 km2 en er wonen 1,6 miljoen inwoners. De bekendste steden zijn Genua, La Spezia, San Remo en Ventimiglia. Het bergachtige binnenland telt vele wijngaarden. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten.

Verdere inlichtingen bij Patrick De Luca, tel. 0496 / 59.03.43. of Luc Van den Weygaert, tel. 0477 / 93.52.94. – www.vtbkultuur.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.