Minister Philippe Muyters wordt lijstduwer

Zondag jl. verzamelden zo’n 250 aanhangers en militanten van de N-VA afdeling Edegem in hotel ‘Ter Elst’ voor een familiedag onder het moto “N-VA kiest voor Edegem”. Ze konden zich te goed doen aan een lekker buffet met eetstandjes, dranken en een muzikale omlijsting. Ook aan de kinderen werd er gedacht met kinderanimatie, grime, een selfiebox en springkastelen.

Koen Metsu (l) naast minister Jambon bij Brandweer Edegem

Het hoogtepunt van de familiedag was de bekendmaking van de belangrijkste verkiezingsplaatsen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Burgemeester Koen Metsu wil er nog één legislatuur als burgervader bij doen “want onze taak is nog niet af”. Na de burgemeester staan alle N-VA-schepenen op de verkiezingslijst : Brigitte Goris, Birre Timmermans, Koen Michiels en Ine Bosschaerts. Vlaams Minister voor Werk, Economie, Innovatie en Sport, Philippe Muyters wordt de lijstduwer. De andere kandidaten worden later mede gedeeld.

De N-VA Edegem heeft de wind in de zeilen. Het ledenaantal steeg van 239 in 2012 naar 392 begin januari 2018. In het verkiezingsprogramma ziet de N-VA Edegem vijf belangrijke uitdagingen : veiligheid, financiën, mobiliteit, verjonging en verzilvering. De gemeentebelastingen mogen niet stijgen, als het van de N-VA afhangt.

Foto’s © Gazet van Hove – cover : Koen Metsu.