Ecocyclo fietsroutes

Fietsen langs (h)eerlijke inspiratiepunten.

Op initiatief van de provincie Antwerpen werden twee lokale Ecocyclo fietsroutes vernieuwd. Via deze routes kom je langs locaties met een link naar fair-trade en lokale, duurzame voeding. Soms kan je producten aankopen of proeven. Andere plekken zetten aan om actie te ondernemen of je kennis te vergroten. Aan de hand van tips en weetjes ontdek je al fietsend dat fairtrade en duurzaamheid geen loze begrippen zijn in Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel.

Feestelijke opening

Op zondag 6 mei worden deze nieuwe fietsroutes feestelijk ingefietst. Kom mee fietsen en proef op verschillende plaatsen van allerlei producten. Of kom naar het Fair Trade Café of één van de vele kraampjes in het park van Lint. De activiteiten starten om 11.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. Voor deze feestelijke fietstocht kan je vertrekken vanuit het startpunt in het park van Lint waar je de fietskaart kan verkrijgen. Je kan ook vertrekken vanaf thuis, maar dan haal je best op voorhand de fietskaart in de bibliotheek, het dienstencentrum of het gemeentehuis.

Fiets je liever in groep ? Dat kan ! Verschillende afdelingen van de Fietsersbond nemen deel aan deze activiteit en vertrekken vanuit hun gemeente richting Lint. Fietsersbond Hove vertrekt in groep om 13.30 uur aan het gemeentehuis (Geelhandlaan 1). Benieuwd naar de leuke plekjes en proevertjes onderweg ? Spring op je fiets en kom de route verkennen.

Fietsersbond Hove