Op de gemeenteraad werden de plannen en het lastenboek voor de heraanleg van 4 straten goedgekeurd. Het gaat om de Wipstraat, de Antwerpsesteenweg (tussen Wipstraat en N1), de Hofstraat en de Ooststatiestraat (tussen Varkensmarkt en de Hofstraat).

Schepen van Openbare Werken, Willem Wevers (N-VA) : “We hebben letterlijk al miljoenen euro’s geïnvesteerd in fietspaden en rioleringswerken. In deze 4 straten ligt de focus in de eerste plaats op de voetganger. De voetpaden in de Ooststatiestraat en Hofstraat liggen bijvoorbeeld pal in het centrum en zijn compleet verouderd. Een heraanleg drong zich echt wel op. We beginnen na het bouwverlof in augustus in de Ooststatiestraat. De andere straten volgen na de zomer.”

De Wipstraat wordt volledig heraangelegd. De rijbaan wordt versmald om overdreven snelheid tegen te gaan. Er worden nieuwe bomen geplant in grote plantvakken en er komen as-verschuivingen. Ook de voetpaden worden volledig vernieuwd.

In de Hofstraat worden de voetpaden vernieuwd. De huidige bomen blijven staan. Hier en daar worden de plantvakken vergroot en worden extra bomen geplaatst.

De Ooststatiestraat (tussen de Varkensmarkt en de Hofstraat) wordt ingericht als fietsstraat, met een toplaag rode asfalt. Er wordt waar mogelijk ook wat groen ingebracht in de straat, zonder parkeerplaatsen op te offeren. Ook het kruispunt met de Hofstraat valt binnen de werfzone en de situatie daar wordt verduidelijkt.

In de Antwerpsesteenweg wordt de toplaag asfalt vernieuwd, net als de fietspaden.

Willem Wevers : “De komende jaren moet een heraanleg van voetpaden nog meer een prioriteit worden. Met deze investering van 1,2 miljoen euro zetten we een nieuwe grote stap naar goede voetpaden in Kontich-Centrum. In de Beemdenlaan en de Holle Eikaard starten de werken weldra en in de Edegemsesteenweg zijn ze volop bezig. Binnenkort volgt een startvergadering om plannen uit te tekenen voor de Mechelsesteenweg tussen de Kruisschanslei en de N1. Hiervoor is budget voorzien in 2019.”

Willem Wevers is Schepen van Mobiliteit en Verkeer, Openbare Werken en Jeugd.
Foto’s © Gazet van Hove.