Hove

Op de laatste gemeenteraad van maart jl. gaf schepen van jeugd en sport Guy Wollants (Ph7) een overzicht van de voortgangstoets van zijn bevoegdheden.

“In 2017 werden er 27 grabbelpassen verkocht voor 28 activiteiten waarop 102 deelnemers waren. Voor de SWAP XL voor kinderen van 10 tot 15 jaar waren er 12 verkochte passen voor dertien activiteiten met 47 deelnemers. Op de speelpleinwerking waren er 95 kinderen aanwezig, een 20 tal per dag. Over de zeven weken waren er 1.433 aanwezigen, 46 per dag. Op de sportieve speelpleinwerking waren er 258 aanwezigen, 65 per dag. In de vernieuwing van de jeugdlokalen werd 10.000 euro geïnvesteerd. Dit is eer zeer belangrijk dossier voor de volgende legislatuur” aldus Guy Wollants.

Nieuwe scoutslokalen moeten nog wat wachten

De Hovese scoutslokalen aan de Boechoutsesteenweg zijn oud en versleten. Enkele maanden geleden organiseerden de scouts en hun ouders een betoging voor de gemeenteraad om aandacht te vragen voor deze problematiek. Alle fracties van de raad beloofden het te onderzoeken en het nodige te doen. Raadslid Diederik Vandendriessche (HB) wilde weten hoe de stand van zaken in dit dossier is ? “Er zijn reeds een aantal gesprekken geweest, er moeten er nog een aantal komen. Maar deze legislatuur zal er nog geen oplossing komen wegens een gebrek aan financiële middelen. Dit dossier is legislatuuroverschreidend” aldus de schepen van jeugdzaken.

 

 

 

 

 

 

 

Foto’s © Gazet van Hove.