Casa di Speranza presenteert V&F : Vino e formaggio (kaas en wijn)

Een Italiaanse tafel zonder wijn of olijfolie is een “magere” tafel. Daarnaast zijn er zoveel kaassoorten te verkrijgen die het typische van elke regio vertegenwoordigen. Vele kazen vonden hun weg naar de referentie, waaronder heel zachte kazen zoals de mozzarella (di bufala) of harde kazen zoals de parmiggiano of grana di padano.

Ook halfharde kazen zoals de peccorino of de smeuiïge ricotta zijn belangrijke exportnamen geworden.

Het ontstaan van deze kaastraditie is eveneens een verhaal van regio’s, van mensen, van alle mogelijke soorten melk. De traditionele koeienmelk wordt dan afgewisseld met buffelmelk en ook schapen en geiten zorgen voor verrassende kaasproducten.

Casa di Speranza organiseert een wandeling langs verschillende Italiaanse regio’s. Het karakter van deze regio en de stadjes die de regio vertegenwoordigen worden zeker niet vergeten.

Verwacht u aan grote klassiekers van ronkende kaasnamen, telkens in hun beste voorkomen.

Ontdek daarnaast ook hele aparte specialiteiten zoals gerookte mozzarella, kruidenkazen en filamentkazen zoals de stracciatella.

Heerlijke meeslepende uitleg, aparte kazen en dit alles begeleidt met een lekker glaasje regionale wijn : de inhoud van een boeiende avond V&F.

Afspraak op 21 april 2018 in de Casa di Speranza vanaf 19.00uur

Kapelstraat 101 in Hove