Wandeling Connecterra door KWB Hove

Op zaterdag 28 april staat een wandeling op Connecterra gepland onder leiding van gids Jos Weynen. Connecterra maakt deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Het is één van de vele ontwikkelingen op en rond het vroegere mijnterrein van Eisden. Het unieke aan het wandelgebied zijn de ‘terrils’, mijnsteenbergen ontstaan door de ophoping van de overtollige grond die mee naar boven kwam met de vroegere mijnontginning. Binnen het wandelgebied kan je deze terrils beklimmen. Vanaf de toppen heb je een mooi uitzicht op het omliggende landschap van de Maasvallei en het Nationaal Park Hoge Kempen. Ze vertrekken autodelend om 9.00 uur aan het Sportpark van Hove, voorzien van picknick en kledij volgens de weersvoorspellingen en parkeren de auto’s aan restaurant “De Litzberg”, Hoeveweg 145 in Lanklaar.

Daar start om 10.30 uur de wandeling van 16 kilometer. De route gaat door het prachtige wandelgebied en over drie terrils. De middagpauze, met mogelijkheid om de picknick te eten, nemen ze in het bezoekerscentrum. Na afloop is er mogelijkheid om te blijven eten in het restaurant waar de auto’s staan. Geïnteresseerden voor het avondeten moeten zich op voorhand opgeven. Inschrijven voor de wandeling is verplicht door ten laatste op 20 april 2,50 EUR per persoon over te schrijven op rekening BE07 7895 5113 9466. Verantwoordelijke : moniquedevos@pandora.be .

Foto’s © Gazet van Hove.