Tuinieren zonder pesticiden : kleine daad, schoon resultaat

Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april binnen in één van de deelnemende recyclageparken. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin ? We grijpen gemakshalve naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater wordt gemaakt. Daarom lanceert Igean samen met de Vlaamse Milieumaatschappij de actie ‘Een kleine daad, schoon resultaat’ op zaterdag 21 april 2018.

Wees er dus snel bij en kom met je pesticiden naar één van de deelnemende recyclageparken. Aangezien er in Hove geen continu inzamelpunt voor KGA is, kan je hiervoor jammer genoeg niet in ons eigen recyclagepark terecht. Je kan echter wel terecht bij de parken van de buurgemeenten Boechout, Kontich, Lint en Mortsel. Op www.igean.be kan je de openingsuren van de verschillende parken nakijken.

Tips voor een gezonde tuin of terras

Een tuin of terras onderhouden zonder schadelijke hulpmiddelen is perfect mogelijk. 53 procent van de Vlamingen doet dit al zonder pesticiden. Zo kan je bijvoorbeeld varens planten op schaduwrijke plaatsen in plaats van gras om mosvorming te vermijden of door te vegen of te krabben onkruid tussen je tegels verwijderen. Meer tips lees je op de handige website www.mijngifvrijetuin.be en de Facebookpagina van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Foto’s (c) Gazet van Hove.