Groot feest in Landschapspark Frijthout op 24 juni

Hove

Jaren heeft de gemeente Hove er naar uitgekeken en eindelijk is het zover. Op zondag 24 juni opent men feestelijk een belangrijke nieuwe groene ruimte : Frijthout. Een maisakker omtoveren tot een landschapspark was dan ook geen kleine klus waaraan de afdeling Zuidrand van Natuurpunt met het nodige enthousiasme heeft meegewerkt door plant- en educatieve acties.

Frijthout is nu ingericht en klaar om de mensen te ontvangen. De gemeente Hove maakt samen met haar partners in dit project (Streekvereniging Zuidrand, Kempisch Landschap en Natuurpunt Zuidrand) van het Frijthout een plek waar ruimte is voor water, natuur, fietsers, wandelaars en kinderen.

Iedereen is van harte uitgenodigd op zondag 24 juni. De activiteiten starten om 15.00u. en lopen door tot 18.00u. Ook Natuurpunt Zuidrand zal er aanwezig zijn met een educatieve stand. Kom alvast kennis maken met het mooie landschap, geniet van een streepje muziek, proef van heel wat lekkers, bezoek de streekstandjes. Beleef een heerlijke namiddag.

De ingang van het gebied kan je vinden via de Oudstrijdersstraat in Hove. Je komt best wel te voet, met de fiets of het openbaar vervoer want parkeerplaatsen ter plekke zijn erg schaars.

Een organisatie van de gemeente Hove (milieu@hove.be) en Natuurpunt o.l.v. Hugo Waeterschoot (hugo.waeterschoot@scarlet.be) .

Foto’s © Gazet van Hove.