Programma kalligrafiewerkgroep “Het Kostershuisje” in Hove

Kalligrafie is de kunst van het schoon schrift. Dit kregen we op de lagere school te leren, alvast zij die in de 20ste eeuw naar de lagere school gingen. In bepaalde regio’s (China, Japan, islamitische staten) wordt kalligrafie nog steeds hoog gewaardeerd.

Met de komst van de boekdrukkunst raakte de kalligrafie wat in de vergeethoek. Sedert het midden van de 19de eeuw is er terug een belangstelling voor de kalligrafie. Eerst als hobby, nadien als zelfstandige kunstvorm.

Deze ‘workshop’ in Hove richt zich tot de cursisten die zich verder willen bekwamen in de vele aspecten en toepassingsmogelijkheden van de kalligrafie.

De lessen gaan door op de donderdagen 3 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni, steeds van 19.30u. tot 21.30u. en dit in “het Kostershuisje”, Kapelstraat 6 in Hove. Inschrijven en verdere info op www.ludoversteijlen.be .

Foto’s © Gazet van Hove.