Regio

Net zoals het bij onze voorvaderen in 1686 kriebelde om naar het Maria-oord te stappen, zo zetten wij er ook weer onze zinnen op om op 19 mei naar Scherpenheuvel te stappen. We vertrekken bij de Sint-Benedictuskerk om 04.00 uur ’s morgens ! Daarom nodigen we iedereen van Mortsel en omstreken, oud of jong, uit om met ons deze tocht te ondernemen. Ook al zijn de paden wegen geworden, nog steeds gaan ze over Lier naar Berlaar, via Itegem naar Herselt tot Scherpenheuvel. Er worden 7 rustpauzes voorzien waarvan 2 om te eten, 1 om met de aangeboden soep nieuwe energie op te doen.

In Testelt, de laatste halte, worden we meestal opgewacht door familie en vrienden om dan vol goede moed de laatste 4 km aan te vatten. Het Rode Kruis vergezelt onze hele tocht en geeft ons zo nodig verzorging en een bezemwagen vervoert de bagage en de stappers die het wat moeilijk krijgen onderweg. Aangekomen in Scherpenheuvel is er om 17.00u nog een eucharistieviering in de Mariahal. Mocht u interesse hebben om met ons mee te stappen onder het motto ‘samen uit samen thuis’ aarzel dan niet en breng vrienden en kennissen mee en neem contact op voor meer info en inschrijving met Marleen Duré 0476 / 22 47 69, Erna Van Gamberen 0479 / 22 86 27 . Inschrijven uiterlijk op 12 mei.

Wij verwachten u, namens het bedevaartteam

P.S. : Voor hen die ons onderweg een beetje willen aanmoedigen of ons in Scherpenheuvel willen verwelkomen (ongeveer 16.20 uur) : hun steun wordt in dank aanvaard, intenties voor onderweg kunnen ook meegegeven worden (zie telefoon).

Foto’s © Gazet van Hove.