Aperitieflezing in Atheneum

Mortsel

Zorgen onderwijshervormingen voor meer gelijke kansen en kwaliteit ?

Door Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!

Kinderen zijn de toekomst. En de toekomst van onze kinderen wordt bepaald door ons onderwijssysteem. De afgelopen jaren regende het onderwijshervormingen. Van het basisonderwijs tot het volwassenenonderwijs. Wat is er precies veranderd ? Zijn die hervormingen het antwoord dat onze kinderen en jongeren nodig hebben om de uitdagingen van de 21ste eeuw aan te kunnen ? Verhogen we de kwaliteit en de gelijke kansen ? Moeten ouders blijven kamperen nabij de schoolpoorten ? Niemand die beter geplaatst is dan Raymonda Verdyck om een duidelijk antwoord te geven op die vragen.

Raymonda Verdyck studeerde moraalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel, na een loopbaan als leerkracht Zedenleer en ambtenaar bij de Vlaamse Gemeenschap werd ze in 2008 aangesteld als afgevaardigde bestuurder van het GO!.

Atheneum Mortsel, schooljaar 1970-71, 6e leerjaar lagere school : dit klasje leverde dokters, advocaten, ingenieurs, biologen, boekhouders, technici, verpleegsters, onderwijzeressen, vastgoedmakelaars, journalisten, politici, enz, … af

Praktisch

Zondag 6 mei 2018 om 11.00 uur (welkom voor de lezing vanaf 10.30u – gratis toegang), Atheneum Mortsel, ingang Molenlei.

 

Foto’s © Gazet van Hove