« Vorige
 
Volgende »

Hinder wegeniswerken Hove : einde tunnel in zicht

Lintsesteenweg

Lintsesteenweg : mooi resultaat

De ellende met de wegeniswerken in een stuk van de Lintsesteenweg loopt op zijn einde. Sedert enkele dagen rijden er reeds wagens door vanaf het begin van de Lintsesteenweg aan zaal ‘Da Capo’ tot in het centrum van Lint. “Er moeten nog enkele kleinigheden gedaan worden zoals de belijning van de straat. Pas dan kunnen we ze ook officieel vrij geven. De firma van de belijning is nu veel gevraagd door de vele werken in de regio en omdat het nu goed weer is zodat al die zaken nu ineens samen komen voor uitvoering. We hopen de Lintsesteenweg officieel vrij te geven half mei” aldus burgemeester Koen Volckaerts (N-VA).

Ter hoogte van de Lege Veldkantlaan en aan de Jos Coveliersstraat staan er nog nadarbarelen met een verkeersbord ‘uitgezonderd plaatslijk verkeer’. Het gemeentebestuur is dus niet verantwoordelijk voor eventueel gebeurlijke ongevallen. De autobestuurders die op de Lintsesteenweg verder rijden dan deze verkeersborden, doen dit op eigen initiatief en risico.

Leliestraat

Leliestraat; werken tot aan de Wouwstraat

Hier vorderen de werken ook goed. Er ligt reeds een eerste macadam-laag van aan de Dahliastraat tot aan het kruispunt met de Statielei aan de stationsparking. Aan de andere zijde zijn de werkzaamheden reeds bezig tot vlak voor de Wouwstraat. Met de wagen via de Wouwstraat en het korte stukje Leliestraat De Ster binnenrijden zit er voor enkele weken niet meer in. “In de Leliestraat hadden we enkel de bovenbouw van de straat te vernieuwen. De werken vorderen hier ook goed, we zitten goed op schema, zelfs met enkele dagen voorsprong. Het weer is ook goed geweest de laatste weken, geen vrieskou meer. Er moet nog een extra ingreep gebeuren met ‘een kous’ te trekken door de oude buis van de riolering. Voor de zomervakantie is de Leliestraat normaal gezien af. Enkel de aanplantingen zullen in het najaar gebeuren” aldus de burgemeester.

Er lopen nu ook nog wegeniswerken in de Jos Coveliersstraat in Hove.

 

Foto’s © Gazet van Hove.