Radio Tennessee – a tribute to Johnny Cash

Begin vorig jaar zette Radio Tennessee voor de tweede keer de Kaleidoscoop in Mortsel in vuur en vlam. Hoog tijd om ook Hove een keer te laten genieten van deze geweldige zeskoppige band.

Met een grote passie voor muziek en veel gevoel voor ritme brengen zij een ode aan één van de grootste Amerikaanse zangers uit de geschiedenis.
Wie zichzelf het plezier gunt om een optreden van Radio Tennessee mee te pikken, merkt onmiddellijk dat de band optreedt met enorm veel liefde voor de aanstekelijke muziek van Cash. De sympathieke jonge bende laat het publiek swingen op country- en rockabillynummers en kan ook een gevoelige snaar raken met warme ingetogen nummers van ‘The Man in Black’. De herkenbare bas- en slaggitaar, gecombineerd met eigen inspiratie, geeft een typische en toch ook persoonlijke Johnny Cashsound waarvan iedereen kan genieten. Een oude radiostem, vertolkt door één van de muzikanten, kondigt op een originele manier ieder volgend nummer aan en brengt de toeschouwer meteen naar de tijd van de gloriejaren van Johnny Cash.

Johnny Cash werd in 1932 geboren in Arkansas en oefende met zijn diepe baritonstem, zijn zwarte kledij en tal van hits een enorme invloed uit op de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Cash overleed in september 2003 in Nashville (Tenessee), amper vier maanden nadat zijn steun en toeverlaat en tweede echtgenote June Carter was gestorven. Met opnames in zowel de Songwriters Hall of Fame als de Nashville Songwriters Hall of Fame (1977), als jongste artiest ooit in de Country Music Hall of Fame (1980), in de Rock and Roll Hall of Fame (1992), in America’s Old Time Country Music Hall of Fame (1995) en postuum in de Gospel Music Hall of Fame (2010) en de Memphis Music Hall of Fame (2013) tekende dit Amerikaanse icoon een levenspad dat weinigen hem voordeden.
Stem je hart af op de juiste frequentie en kom luisteren naar Radio Tennessee! Donderdag 31 mei om 20.15 uur in Da Capo, Lintsesteenweg 1A. Tickets: 7 EUR (voorverkoop online of bij cultuurdienst, bibliotheek of dienstencentrum), 10 EUR aan de kassa (indien nog beschikbaar).
 https://hove.recreatex.be/

Foto’s (c) Gazet van Hove