Ecotuindagen in onze regio

VELT NETEVALLEI

Naar jaarlijkse traditie organiseert Velt haar eco-tuindagen het eerste weekend van juni, 2 en 3 juni. Meer dan 250 tuinen in Vlaanderen en Nederland ontvangen je graag als bezoeker en de tuineigenaars tonen je hoe zij op een ecologische wijze te werk gaan in hun tuin. Een variatie aan tuinen is te bezoeken : siertuinen, moestuinen, fruittuinen, samen-tuinen en CSA-boerderijen.

Op de Velt website vind je een volledig overzicht. Let op de openingsuren, want niet alle tuinen zijn beide dagen te bezoeken. In onze omgeving worden er zes tuinen opengesteld in Kontich, met elkaar verbonden via een fietslus. Deze tuinen zijn te bezoeken op zondag 3 juni van 10.00 tot 17.00 uur (enkele tuinen ook op zaterdag). Info over de fietslus vind je in de tuinen zelf of vooraf in het gemeentehuis of de bibliotheek of via info.netevallei@velt.be. Meer tuinen in naburige gemeenten vind je via de Velt website.

Toch nog vragen : de heer Johan Peeraer, info.netevallei@velt.be of 0476 / 47 18 60. – www.velt.be .

Foto’s (c) Gazet van Hove.