Verover de Forten rond Antwerpen

Zondag 20 mei 2018

OPENDEURDAG FORTENGORDEL 2018 

De forten rond Antwerpen openen voor een dag hun deuren. Ontdek deze groene oases vol geschiedenis in jouw buurt. Ook het fort van Mortsel doet mee ! In Mortsel kan je terecht voor rondleidingen, een tentoonstelling over de forten in 1914, Japanse percussiemuziek én workshops voor kinderen. Het volledige programma vind je op www.fortengordel.be . Kijk zeker ook naar de route waarmee je van het ene fort naar het andere fietst.

FORT 4, Fortstraat, Mortsel, vanaf 10.00 tot 18.00 uur, gratis inkom – niet inschrijven – www.fortengordel.be .

BEGELEIDE UITSTAP : Tussen Krijgsbaan en Vredebaan : GROOTE-OORLOGWANDELING TIJDENS FORTENGORDEL (korte toer)

Organisatie : Mortsel beleeft, Gidsen FORT 4, Mortselse Heemkundige Kring en Davidsfonds Mortsel (Brabo) .

In oktober 1914 trok de Groote Oorlog door Mortsel. Onze gemeente werd zo deel van het krijgstoneel, waar zich heel wat afspeelde. Zo reden er Londense dubbeldekkers op de Statielei. Wat vertellen ons degenen die het zelf hebben meegemaakt ? En wat gebeurde er in voorgaande eeuwen en later ?

Samenkomst Stadsplein vanaf 10.00 tot 11.00 uur en vanaf 14.00 tot 15.00 uur, gratis deelname – inschrijven op tel. 03 / 444 17 17 – onthaal@mortsel.be  – www.mortsel.be .