Momenteel wordt volop gewerkt aan een nieuw skateterrein achter de voetbalterreinen van F.C. Kontich. De werken moeten afgerond zijn bij de start van de zomervakantie. Er zal dus een hele zomer duchtig geskatet kunnen worden op een gloednieuw skateterrein.

Willem Wevers

Schepen van jeugd, Willem Wevers (N-VA) is verheugd dat de werken vlot verlopen : Het plan werd helemaal uitgetekend in overleg met de Kontichse skaters, die natuurlijk staan te popelen om het nieuwe skatepark te ontdekken. Tijdens het uittekenen van de plannen werden 2 overlegrondes georganiseerd tussen de gemeente, de skaters en de ontwerper Concrete Dreams. Zelfs nu tijdens de uitvoering van de werken, worden de skaters nog betrokken om alles tot in de puntjes in orde te krijgen hoe zij het willen.

Het skatepark zal 1 betonnen geheel zijn, zonder losse toestellen, wat aangenamer skate en veel minder onderhoud vergt. De gepolierde beton is ook veel duurzamer. Het skatepark biedt ook voor elk wat wils.

Schepen Wevers : Op het nieuwe skateterrein moet iedereen zich kunnen uitleven. Zowel kleinste kindjes met hun step, als doorwinterde skateboarders kunnen er hun gading vinden. Er zitten dus ook heel wat uitdagende elementen in.

Het skatepark zal iets groter worden dan het 25 jaar oude skatepark. Het is 47 meter lang en 16 meter breed. De kost voor de heraanleg bedraagt 80.000 euro.

Foto’s (c) Gazet van Hove.