“Wij willen van Edegem een gemeente op mensenmaat maken.”

Democratie is voor ons veel meer dan om de zes jaar een stem vragen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zegt Jan Haak, verantwoordelijke voor de Edegemse Grote Bevraging.

De afgelopen maanden zijn we, als enige in Edegem, deur aan deur de mening van de Edegemnaar gaan opvragen. Dankzij onze Grote Bevraging, die men ook online kon invullen, hebben we een nog beter zicht op hetgeen de Edegemnaar echt belangrijk vindt. Deze resultaten zullen we gebruiken als basis voor ons programma.En dit is nog maar het begin. Na de gemeenteraadsverkiezingen zullen we doorgaan met het bevragen van de bevolking. Dat deze formule gesmaakt wordt hebben we duidelijk kunnen merken tijdens onze bevragingsrondes.De vele positieve reacties geven ons moed om verder te doen.

Volgens PVDA+d!Em cordinator Fred Janssens heeft Edegem iets heel unieks.

Wij zijn op dit moment de enige in heel Belgi waar PVDA/PTB in samenwerking opkomt.Met onze volksbeweging d!Em (voorheen democratiEdegem) hebben we mede dankzij onze voormalige gemeenteraad en OCMW raadsleden al zeer ruime ervaring in de gemeentepolitiek.

Sommige onder ons zijn al meer dan dertig jaar heel actief in Edegem. De meeste mensen kennen ons van onze acties en realisaties die ingegeven zijn geweest door de Edegemse bevolking.

Dat deze hoognodige basisdemocratie versterking krijgt dankzij de PVDA geeft een enorme boost.

Als n van de vele sterke krachten achter PVDA+d!Emheeft John Versprille al verschillende keren een vraag van de burger gesteld tijdens een gemeenteraad.

Deze vragen kwamen dan ook vanuit de bevolking. We beseffen heel goed dat we niet iedereen hebben bereikt met onze Grote Bevraging.

Op onze uitslagenavond waar we de resultaten van de grote bevraging tonen en bespreken is iedereen welkom om zijn of haar gedacht weer te geven.

Meer info : edegem@pvda.be tel. 0486 / 266.615.

De avond met de uitslagen van de grote bevraging gaat door op vrijdag 08 juni 2018.

Deuren open om 19u30, start 20u00.

Feestzaal “Ons Huis”, Drie Eikenstraat 65 2650 Edegem

Inkom is gratis en iedereen is welkom.

Peter Mertens, nationaal voorzitter PVDA

Foto’s (c) Gazet van Hove.